MORE BIEN4KIDS

Naast de begeleiding van leerlingen, groepen en plusklassen, helpt Bien4Kids ook scholen d.m.v. ondersteuning aan leerkrachten, sparren met management en invulling voor een studiedag.

Hieronder een kort overzicht van de mogelijkheden.

ONDERSTEUNING

Bien4Kids biedt de mogelijkheid om een vastgelopen of vastlopend Team te ondersteunen op diverse gebieden, heel praktisch en ad hoc: 

  • Observatie & ondersteuning startende leerkrachten. 
  • Observatie & ondersteuning ervaren leerkrachten. 
  • Onafhankelijke Mediation op Teambreed-niveau, tussen leidinggevende-leerkracht of tussen leerkrachten onderling. 
  • Observatie & ondersteuning m.b.t. doorlopende leerlijn, inzet van materialen en/of gemaakte afspraken/schoolbeleid/schoolklimaat. 
  • Praktische en organisatorische ondersteuning op diverse vlakken. 

Hierbij stelt Bien4Kids zich onafhankelijk op, wordt voornamelijk gekeken naar de gestelde vraag, maar zal en passant ook worden gekeken naar en gereflecteerd op ‘onzichtbare’ en/of ‘onderliggende’ factoren, indien die van invloed zijn op de vraag en het proces naar een antwoord daarop. Ook onderwijsondersteunende krachten en directies, eigenlijk kan iedereen binnen een schoolteam bij ons terecht voor intercollegiaal overleg. 

We krijgen vaak gerichte, inhoudelijke en of praktische vragen vanuit alle geledingen binnen teams. Dit komt veelal voort uit de behoefte om ‘even buiten je eigen schoolteam’ je vragen kwijt te kunnen. Een onafhankelijke externe blik kan dan helderheid, antwoord en/of oplossingen bieden. Soms zijn er vragen vóór of juist ná een MDO. Zo mogelijk is Bien4Kids al aanwezig bij een (of meerdere) MDO’s, omdat adviseurs van SWV’en en IB’ers inmiddels hebben ervaren dat korte lijntjes en directe betrokkenheid de efficiëntie vergroten.  

Per opdracht worden afspraken gemaakt met opdrachtgever en betrokkenen, m.b.t. privacy, registratie, doelen en evaluatie. 

STUDIEDAG

Bent u op zoek naar invulling voor uw Studie(mid)dag? Afhankelijk van het doel en de mogelijkheden, denken wij graag met u mee en kunnen wij een dag(deel) voor u verzorgen. 

Denk bijvoorbeeld aan Teambuilding, Psycho-Educatie, Executieve Functies en nog veel meer. Neem contact met ons op voor nadere invulling.  

werkwijze en financiering

Wilt u meer informatie over onze werkwijze, de financiering en ons online registratie- en volgsysteem Cliendo, klik dan op onderstaande button.

NEEM CONTACT OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN

Bien4Kids levert maatwerk binnen het onderwijs. Wij werken voornamelijk in Den Haag en directe omgeving, maar ook al in Rotterdam en Amsterdam.

Heeft u nog niet gevonden wat u zocht, neem dan contact met ons op, zodat we kunnen inventariseren of wij u toch verder kunnen helpen. Wij denken heel graag met u mee.