LEGO BIEN4KIDS

First Lego League

Bien4Kids kan teams trainen die willen meedoen met de First Lego League (FLL). 

Dit internationale evenement van Stichting Techniek Promotie  wordt in eerste instantie per regio gehouden (regio 070 is doorgaans eind november/begin december), waarna de winnaar door kan gaan naar de Benelux Finale, de Europese Finale en de World Cup in de USA! 

FLL bedenkt elk jaar een nieuw thema. Bij dat thema stellen teams een onderzoeksvraag op. Zodra het thema bekend is (ca. eind augustus) traint Bien4Kids in wekelijkse sessie met de teams op de door de jury gestelde criteria. De leerlingen leren o.a. onderzoek doen, feedback geven aan elkaar, feedback vragen aan professionals, oplossingen en innovaties bedenken en toepassen en het werken met de computer.

de first lego league kent verschillende onderdelen:

ROBOTICA-UITVOERING

Het bouwen en programmeren van robots die missies moeten uitvoeren, waarmee in verschillende rondes punten te verdienen zijn tijdens de wedstrijd.

ROBOTICA-INZICHT 

Het Team moet aan de vakjury kunnen uitleggen waarom ze de robot zo hebben gebouwd en welke functionaliteiten er kunnen worden toegepast.

SAMENWERKING & RESPECT

CORE VALUES

Samenwerking en Respect zijn een groot goed en een belangrijk onderdeel (=Core Values) van de FLL-wedstrijd. Om dit te toetsen krijgt het Team een ‘surprise opdracht’, waarbij zij moeten laten zien hoe hun groep als team functioneert, hoe hierbij wordt gecommuniceerd en wat de FLL voor hen betekent in dit verband. 

ONDERZOEK & PRESENTATIE

Ten slotte gaat de FLL wedstrijd ook over het oplossen of verbeteren van een wereldwijd maatschappelijk probleem, dat door de organisatie centraal wordt gesteld. Middels ‘Onderzoek en Presentatie’ wordt dit onderdeel uitgewerkt.

We trainen onze teams uitvoerig op het onderdeel ‘presenteren’, waarbij de leerlingen o.a. duidelijk leren spreken (diverse facetten) en presentatie materiaal leren gebruiken. 

gewonnen prijzen

2014

Het team van Basisschool Kronenburgh won de prijs voor ‘Beste teamwork’; een zeer bijzondere prestatie voor een school die op dat moment net twee maanden bestond en waarbij de leerlingen dus allemaal nog nieuw waren voor elkaar.

2016

Team Brainstorms 2 (van de Duinoordschool) won de Innovatieprijs voor het door hen bedachte Cow Birth Alarm.

2018

Team Brainstorms 1 (van de Duinoordschool) won de Project Presentatie Prijs, voor het goed uitvoeren en presenteren van het onderzoek.

werkwijze en financiering

Wilt u meer informatie over onze werkwijze, de financiering en ons online registratie- en volgsysteem Cliendo, klik dan op onderstaande button.

NEEM CONTACT OP VOOR DE MOGELIJKHEDEN

Bien4Kids levert maatwerk binnen het onderwijs. Wij werken voornamelijk in Den Haag en directe omgeving, maar ook al in Rotterdam en Amsterdam.

Wilt u uw school laten meedoen met de FLL en door ons laten trainen, neem dan contact met ons op, zodat we samen concreet aan de slag kunnen.